Jan Denuwelaere
 
nieuws
 

CX Derby England

12 Oct 2016

Mijn eerste cross voor dit seizoen was ook meteen mijn eerste cross in Engeland. Niet goed weten wat te verwachten nam ik samen met mijn vriendin donderdag ochtend de boot die ons ging oversteken van

Mijn eerste cross voor dit seizoen was ook meteen mijn eerste cross in Engeland.

Niet goed weten wat te verwachten nam ik samen met mijn vriendin donderdag ochtend de boot die ons ging oversteken van Duinkerke naar Dover. Met onze auto, 2 fietsen en 2 paar wielen in de auto gepropt, kwamen we aan in Dover. (Gelukkig had ik mijn vriendin gewaarschuwd dat ze haar bagage tot een minimum moest herleiden aangezien we niet te veel plaats over hadden  ;-) )

Na een paar uur links rijden, wat toch even aanpassen was, en enkele files later kwamen we aan in ons hotelletje in Derby. (The Farmhouse, een echte aanrader!)

Na alles uitgepakt te hebben toch eventjes rustig de stad verkent. Derby is een hele grote stad voor iedereen wat wils: 2 shoppingcentra’s en een grote winkelstraat.

Er werd ons aangeraden dat we zeker eens het nationale park, Peak District moesten bezoeken. Zo gezegd, zo gedaan. Vrijdag ochtend trok ik mijn koerskledij aan om eventjes de benen los te rijden en zo het stadje wat te verkennen. En in de namiddag de wandelschoenen aangetrokken om Peak District te gaan bezoeken.

Beiden werden we omvergeblazen door de prachtige natuur! Toen wij naar Engeland kwamen hadden wij geen enkel idee dat dit land zo een mooie natuur had! IMG-20161007-WA0018.jpg

IMG_20161007_142816.jpg

Zaterdag werd een echte rustdag en gingen we het parcour voor de wedstrijdal eens bekijken. Ik nam de fiets en ging al enkele toertjes draaien op het parcour. Een groot uitgestrekt parcour met lange, brede stroken. Het werd duidelijk, wanneer het niet zou regenen dit een heel snelle race zou worden!

image-0-02-04-f4518556f88cf60622bad576d1f9dd736bcf183d18c10e1c5a49bd2bffc26b60-V.jpg

Om 14u45 was de start voor de elites. Al meteen van de eerste ronde was Jorben Vantichelt samen weg met Ian Field. In het achtervolgende groepje kwam ik achter samen met nog 10 collega’s waaronder Angelo Declerq. In dit groepje werd gevochten voor de 3e plaats.

Ik heb de hele wedstrijd gekoerst om terug bij de kopgroep te geraken, maar tevergeefs. Jammer genoeg was de wedstrijd één ronde te lang om mee te kunnen demareren met Declerq A. voor de 3e plaats. In de spurt met 9 andere crossers, kon ik toch nog de 7e plaats bemachtigen. Ik ben heel tevreden over de eerste wedstrijd van dit seizoen. Ik had een goed gevoel op de fiets en was heel tevreden met het resultaat. Dit smaakt naar meer! Zeker voor herhaling vatbaar!

Moe maar voldaan waren we klaar om naar huis te vertrekken. Nog één nachtje in een hotel in Folkstone en daarna terug de boot op richting Duinkerke.

 

 
enkele sponsors in de spotlight
 
sponsor Jan denuwelaeresponsor Jan denuwelaeresponsor Jan denuwelaere
De volgende wedstrijd van jan
Er zijn geen wedstrijden meer